Synthetická vlákna, zpracování a použití v průmyslu. II. - Piller, Bohumil; Trávníček, Zdeněk (Řada textilní literatury, 1956)
Druhý svazek pojednává ve třech kapitolách o elektrostatickém náboji na textiliích a jeho odstraňování, o fixaci (upevňování tvaru) synthetických vláken a o mechanické přípravě vláken pro pletení a tkaní.