Synthetická vlákna, zpracování a použití v průmyslu. I. díl - Piller, Bohumil; Trávníček, Zdeněk (SNTL, 1956)
Příručka, rozvržená do tří svazků, uvádí do theorie i praxe výroby a zpracování synthetických vláken. Ve čtyřech kapitolách prvního svazku je probrán vývoj výroby a zpracování synthetických vláken, theoretické základy výroby, podán je přehled dosavadních druhů vláken a uvedeny jejich vlastnosti geometrické, mechanické, fysikální, chemické i fysiologické. V knize je uvedena bibliografie domácí i zahraniční literatury a seznam patentů.
2000 výt.
Věcný rejstřík
Keywords: syntetická vlákna; vlastnosti; technický textil