Technické použití silikonů - Bažant, Vladimír, 1920-1973; Chvalovský, Václav, 1925-1991; Rathouský, Jiří, 1921- (Řada chemické literatury, 1959)
Elementární úvod do chemie silikonů, zaměřený na pochody používané v průmyslové výrobě. Hlavní pozornost je věnována rozmanitým způsobům aplikace silikonů v elektrotechnice a strojírenství, v gumárenství, lékařství, farmacii, vkosmetice aj.