Zpracování novoduru : základy pro klempíře a pracovníky z oborů, kde se novodur uplatňuje - Gřunděl, František, 1906- (SNTL, 1962)
Na rozdíl od prvotní textové podoby byly vloženy další poznatky do pasáží o mechanickém obrábění a tvarování. V ostatním zůstává předchozí informace o neměkčeném polyvinylchloridu beze změn. Sdělují se zde údaje o původu a vlastnostech PVC, o výrobě polotovarů, o spojování, obkládání a natírání hmoty, produkci nádob a nádrží a instalaci potrubí a okapových žlabů. Okrajově si všímá ještě dalších možností použití novoduru.
S fot. a tb. v textu
Obálka: Metoděj Sychra
5200 výt.
Keywords: novodur; tvrdý PVC; polyvinylcholrid; trubky (technika); nádoby; obrábění; spojování materiálů; tvarování; potrubí; příručky