Zpracování novoduru : základy pro klempíře a pracovníky z oborů, kde se novodur uplatňuje - Gřunděl, František, 1906- (Kurs technických znalostí. Příruční učební texty, 1962)
Na rozdíl od prvotní textové podoby byly vloženy další poznatky do pasáží o mechanickém obrábění a tvarování. V ostatním zůstává předchozí informace o neměkčeném polyvinylchloridu beze změn. Sdělují se zde údaje o původu a vlastnostech PVC, o výrobě polotovarů, o spojování, obkládání a natírání hmoty, produkci nádob a nádrží a instalaci potrubí a okapových žlabů. Okrajově si všímá ještě dalších možností použití novoduru.