Zpracování lepenek - Macháň, Josef, 1925-2003; Donát, Adolf (Řada papírenské literatury, 1962)
Pojednává o principech a postupech při zpracování lepenek, technologii jednotlivých druhů výrobků, jejich zkoušení, počítání a balení, mechanizaci a automatizaci, organizaci výroby a bezpečnosti pracovního prostředí. Pokračování vyjdou pod názvem "Materiály na výrobky z papíru a lepenek" a "Zpracování papíru".