Ekologie - Farb, Peter, 1929-1980 (Mladá fronta, 1977)
Bohatě ilustrovaná kniha zkoumá složité vztahy mezi suchozemskými i vodními organismy, život cizopasníků, vznik živočišných společenstev a poukazuje na nebezpečí narušení ekologické rovnováhy zavlečením nových živočišnýchdruhů. Vysvětluje mechanismus adaptace a jeho důležitost pro přežití, upozorňuje na zhoubné zásahy člověka do přírodního prostředí a seznamuje s rostoucí snahou vyřešit ekologické problémy a zabránit tak hrozící katastrofě.
Obálka a vazba: Josef Hochman
20000 výt.
Marginálie
Jmenný a věcný rejstřík
S fot. a barev. fot. a mp. v textu
Keywords: etologie; biocenózy; životní prostředí; člověk a životní prostředí; monografie