Melaminové lamináty - Osten, Miloš; Mrázek, Jaroslav, 1929-1999; Adamovský, Zdeněk (SNTL, 1966)
Publikace, svým obsahem i pojetím do určité míry ojedinělá i v zahraniční technické literatuře, se zabývá výrobou, vlastnostmi i použitím melaminových dekoračních laminátů. Hlavní důraz klade na technologii jejich zpracování (obrábění, ohýbání, lepení) a dodatečné povrchové úpravy. Závěr pojednává o technických typech melaminových laminátů.
S obr., fot. a tb. v textu
Obálka: Vladislav Jacák
1500 výt.
Keywords: aminoplasty; laminování; lisování; papír; plastikářská technologie; pryskyřice melaminoformaldehydové; Umacart (obch. značka); příručky