Melaminové lamináty - Osten, Miloš; Mrázek, Jaroslav, 1929-1999; Adamovský, Zdeněk (Řada chemické literatury, 1966)
Publikace, svým obsahem i pojetím do určité míry ojedinělá i v zahraniční technické literatuře, se zabývá výrobou, vlastnostmi i použitím melaminových dekoračních laminátů. Hlavní důraz klade na technologii jejich zpracování (obrábění, ohýbání, lepení) a dodatečné povrchové úpravy. Závěr pojednává o technických typech melaminových laminátů.