Přehled technologie pryže - Drobný, Jiří; Schindler, Juraj; Komárek, Zdeněk (SNTL, 1962)
Úvodní kapitoly probírají suroviny, strojní zařízení a nejdůležitější technologické postupy. Následuje přehled výroby dopravních pásů, řemenů a hadic, pneumatik, lepidel, nátěrových hmot a tmelů, pryžové obuvi a spotřebníhozboží. Text doplňuje pogumovávání kovových součástí, zpracování odpadu, zkoušení i kontrola výroby a bezpečnostní opatření.
Věcný rejstřík
S fot. a il. v textu
1715 výt.
Keywords: gumárenský průmysl; výrobky; pryž; gumárenská technologie; podlahoviny; technická pryž; máčení; dopravní pásy; hadice; pryžová obuv; pogumování; válcování; natírání; příručky