Rozvinuté součásti z plechu : Určeno dělníkům, mistrům a konstruktérům - Laskowski, Max; John, Georg (Řada strojírenské literatury., 1961)
Praktická sbírka příkladů z oboru zpracování plechu ve výrobě kotlů, potrubí a v plechařském zámečnictví. Probírá různé způsoby rozvinování plášťů (povrchů) u válcových, hranolových a kuželových tvarů plechových těles i rotačních a šroubových ploch.