Dřevařská technická příručka - Kolařík, Alois (Řada dřevařské literatury, 1970)
Shrnuje hlavní údaje, výpočty a poznatky o základních vlastnostech dřeva, pomocných materiálech, dělení, opracování, spojování a tváření dřeva, jeho vnitřní i vnější úpravě a chemickém zpracování, toleranci a přesnosti dělení a opracování dřeva, pomocných službách a zařízení, základních dřevěných materiálech a hlavních dřevařských výrobcích.