Přehled výroby, zpracování a použití plastických hmot : příručka pro techniky a zlepšovatele - Blabolil, František (Knižnice Svazu zaměstnanců ve strojírenství, 1956)
Široký přehled o chemické podstatě, základech a způsobech výroby plastických hmot, jejich zpracování o potřebných zařízeních k zpracování a o účelném použití této nejmladší skupiny technickych materiálů. Autor opírá se o několikaletou vlastní výzkumnou práci v tomto oboru, zkušenosti sovětské i našich vyzkumných ústavů a národních podniků a další odborníky. Kniha podrobněji doplňuje jeho dříve vydanou a již rozebranou publikaci "Technologie plastických hmot jasnou, snadno srozumitelnou formou.