Estetika užité tvorby - Šindelář, Dušan, 1927- (Odeon, 1978)
Práce se snaží podat souhrnný obraz užité tvorby z hlediska estetického a filozofického, a pojednává o estetice užitého umění a jeho klasifikaci, zabývá se potřebou, účelem a funkcí, typologií výroby, předměty v prostředí, výtvarnými kategoriemi, všímá si tvaru a dekoru i jejich typologie.
Keywords: estetika; užité umění; filozofie umění; aesthetics; applied arts; philosophy of art; výklady; explanations