Umění staré Ameriky - Bushnell, Geoffrey Hext Sutherland, 1903-1978 (Odeon, 1970)
V knize jsou navštíveny hlavní oblasti, v nichž našly svůj výraz staré americké kultury: Mexiko, Peru, mayská střediska od Hondurasu po Yucatán, Střední Amerika a severní Andy i (byť jen letmým pohledem) Severní Amerika,severozápadní Argentina, severní Chile, Venezuela, Západní Indie a Brazílie. Autor systematicky a přehledně seznamuje se všemi druhy uměleckých památek: s architektonickými, keramickými, sochařskými, malířskými, tkanými i zkovu, ze dřeva a z kamene zhotovenými díly, jež dokládají vyspělost indiánských společenstev. Z 252 vyobrazení je 49 ilustrací barevných.
Věcný a místní rejstřík
S fot. a barev. fot. v textu
Obálka a vazba: Vladimír Šmerda
Obr. část byla vytištěna ve Francii
5000 výt.
Keywords: americké umění; Výtvarné umění; dějiny umění