Objevy ve Středomoří - Bouzek, Jan, 1935-2020 (Odeon, 1979)
Četné barevné a černobílé reprodukce doplňují publikaci, která informuje o nejzajímavéjších objevech středomořské archeologie posledních let. Seznamuje s výzkumy počátků zemědělství na Předním východě, neolitických měst vAnatóliia na Kypru, připomíná nálezy na ostrové Théře a v Mykénách, megalitíckou architekturu na Maltě aj. Všímá si vzniku a výsledků podmořské archeologie a nastíňuje cesty archeologie ve Středomoří.
Přehl. lit.
Jmenný a místní rejstřík sest. Zdena Tomanová
Obálka a vazba: Milan Grygar
10000 výt.
Keywords: Archeologie; památky; dějiny civilizace; Středozemní moře (oblast)