Pražské interiéry - Ehm, Josef, 1909-1989; Poche, Emanuel, 1903-1987 (Orbis, 1973)
Obrazová publikace ve 170 celostránkových černobílých i barevných fotografiích odhaluje krásu a rozmanitost sochařské, malířské a štukatérské výzdoby pražských uměleckohistorických interiérů. V knize se setkáme s vnitřky kostelů, šlechtických paláců, měšťanských domů i veřejných budov. Obrazovou část provází výklad o vývoji pražského interiéru v posledním tisíciletí a katalog vyobrazení.
Obálka a vazba: Jiří Blažek
20000 výt.
Souběž. rus., něm., angl. a franc. název
Souhrn a katalog přel. do ruš. Sergej Makajev, do něm. Karel Bittner, do angl. Joy Kohoutová a do franc. Suzanne Bartošková
Keywords: paláce; pragensia; interiéry; veřejné budovy; kostely; 10.- 19. stol.; Praha (Česko)