Starověký Egypt - Vilímková, Milada, 1921-1992 (Mladá fronta, 1977)
V rozsáhlém výběru fotografií, opatřených komentářem a úvodními texty, představuje autorka bohatou kulturu starověkého Egypta. Zachycuje počátky kultury v údolí Nilu, politické dějiny Egypta, státní a společenskouorganizaci,soukromý život obyvatel, náboženské představy, jazyk, písmo a literaturu, vědu, techniku a výtvarné umění.
Egyptská božstva
Srovnávací tabulka starověkých kultur
Jmenný, místní a věcný rejstřík
Zkr.
Frontispice
Keywords: dějiny civilizace; starověký Egypt; starověký Egypt -- czenas; obrazové publikace