Nauka o slovní zásobě : čebnice pro vys. školy - Hauser, Přemysl, 1921-2011 (SPN, 1980)
Zabývá se slovem jako slovní jednotkou, variantami slova, složením slovní zásoby a systémem a vrstvami v ní, všímá si významu slovního, slov jednovýznamových, mnohovýznamových, homonym, synonym a antonym, rozšiřování slovní zásoby, tvoření slov a seznamuje s výstavbou hesla, s typy slovníků a s českým slovníkářstvím.
Zkr.
Vazba: Přemysl Pospíšil a Miroslav Rada
5010 výt.
Přehl. lit.
Věcný rejstřík
Keywords: Čeština; lexikologie; slovní zásoba; učebnice vysokých škol