Biologické metody vyšetřování vod ve zdravotnictví - Štěpánek, Miroslav, 1926- (Avicenum, 1982)
Pracovní příručka navazuje na knihu Hygienický význam životních dějů ve vodách a vhodně doplňuje Jednotné metody biologického a mikrobiologického vyšetřování pitných a povrchových vod, vyhlášené hlavním hygienikem ČSR.Seznamuje sproblematikou vyšetřování vod ve zdravotnictví, zpracování vzorků vod v terénu, zpracování vzorků vod v laboratoři a probírá mikrobiologické vyšetřovací metody vod ve zdravotnictví, hydrobiologické vyšetřovací metody vezdravotnictví, předpisy a přípravu kultivačních půd a roztoků a metody fixace a konzervování jednotlivých skupin organismů žijících v povrchových vodách.