Španělština pro hospodářskou praxi II - Dubský, Josef, 1917-1996; Rejzek, Vladimír (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1974)
Učebnice, navazující na Moderní učebnici španělštiny, je zaměřena na potřeby jazykové komunikace v oblasti hospodářských styků. Přináší texty se základní ekonomickou terminologií, podává ukázky z ekonomické publicistiky aupozorňuje na hlavní zvláštnosti tohoto stylu v oblasti lexikální a větné stavby, seznamuje s obchodními transakcemi v písemném styku a reprodukcí obchodních dialogů přibližuje styl obchodních jednání. Připojeny jsou mluvnickácvičení a klíč, seznam nejužívanějších zkratek a přepočítací tabulky měr a vah a oboustranný slovníček.
Španělsko-čes. a česko-špan. slovníček
4200 výt.
Keywords: obchodní španělština; obchodní korespondence; španělština; obchod; učebnice