Afinitní chromatografie - Lowe, Christopher R.; Dean, Peter D. G. (Řada chem. literatury, 1979)
Monografie o metodě dělení a čištění bílkovinných látek, známé pod názvem afinitní chromatografie. Shrnuje a utřiďuje výsledky všech významných prací, které se zabývaly teoretickými základy této metody apříslušnýmispeciálními technikami i chemickou stránkou interakcí různých bílkovinných složek s materiálem chromatografického sloupce