Sestra : odborný dvouměsíčník pro zdravotní sestry (Strategie Praha, 1991)
Časopis je určen pro různé kategorie ošetřovatelského personálu, především pro zdravotní, dětské a ženské sestry. Má přispívat ke zvýšení odborné úrovně sester, zlepšování kvality ošetřovatelské péče a etického přístupu k člověkuv novém systému zdravotní péče. Časopis šířeji a do hloubky postihuje profesní, etické, společenské a lidské předpoklady ošetřovatelské praxe
Podnázev od roku 1999: Odborný časopis pro zdravotní sestry. - Nakl. v r. 1991-[1995]: Knižní podnikatelský klub
Podnázev od r. 2006: odborný časopis pro sestry a ostatní nelékařské zdravotnické pracovníky
Podnáz. od r. 2010: odborný časopis pro nelékařské zdravotnické pracovníky
Rozsah a rozměry pro registraci: 30 s., 210/297
Časopis je sponzorován firmou KEL d.d. Ljubljana
Keywords: zdravotnictví; zdravotní sestry; ošetřovatelství; zdravotní péče; health service; nurses; nursing; medicaL care; odborné časopisy; professional journals