Typografia : časopis pro technické a společenské otázky knihtiskařů (Kolegium Typografie, 1888)
Odborný časopis pro polygrafickou techniku a výrobu.
V roce 2015 pozastaveno vydávání
Rozsah a rozměry pro registraci: 26 s., 235/315
Přestávky ve vyd.: 1992-95
V roce 1996 3 čísla
Změna podnázvu: Odborný list tiskařů, Odborný list českých knihtiskařů (od 1919), Odborný list československých knihtiskařů (od 1920), List československých knihtiskařů (od 1922), časopis českých polygrafů a typografů, odborný časopis českých polygrafů & typografů (od 2000)
Keywords: typografie; polygrafie; tiskové techniky; časopisy