Pedagogická orientace : odborný čtvrtletník a zpravodaj České pedagogické společnosti (Česká pedagogická společnost, 1967)
Pedagogická orientace vznikla r. 1967 jako nezávislé fórum pedagogické obce, jako diskusní tribuna, dílna a přehlídka expertíz, názorů, návrhů, projektů a analýz. Do r. 1970 vyšlo 5 čísel. Obnoveny časopis nabízí své stránky diskusím, nezávislému hledání cest k demokracii, humanitě, vyšší úrovni vzdělání...
Přestávky ve vyd.: 1971-90
Rozsah a rozměry pro registraci: 120+4 s., 145/205
Podnázev od r. 2013: vědecký časopis České pedagogické společnosti
Keywords: pedagogika; educational science; vědecké časopisy; scientific journals