Pedagogická orientace : odborný čtvrtletník a zpravodaj České pedagogické společnosti (Česká pedagogická společnost, 1967)
Pedagogická orientace vznikla r. 1967 jako nezávislé fórum pedagogické obce, jako diskusní tribuna, dílna a přehlídka expertíz, názorů, návrhů, projektů a analýz. Do r. 1970 vyšlo 5 čísel. Obnoveny časopis nabízí své stránky diskusím, nezávislému hledání cest k demokracii, humanitě, vyšší úrovni vzdělání...