Dějiny a současnost : historicko-vlastivědná revue Československé společnosti pro šíření politických a vědeckých znalostí a ministerstva školství a kultury (Orbis, 1959)
Kulturně historická revue pro odbornou veřejnost. Obsahuje archiv starších čísel, vybrané články jsou přístupné ve fulltextu.
Změna vydavatele: Lidové noviny (od r. 1990); Nadace pro podporu časopisu Dějiny a současnost v nakladatelství Lidové noviny (od r. 1994); Občanské sdružení pro podporu historické literatury a časopisu Dějiny a současnost v produkci NLN (od r. 2000)
Změna podnázvu: kulturně historická revue (od r. 1990)
Rozsah a rozměry pro registraci: 64+4 s., 170/240
Přestávky ve vyd.: 1970-1989
Roč. 11/1969, č. 8 - časopis zastaven
Keywords: světové dějiny; historiografie; literatura a dějiny; umění a dějiny; world history; historiography; literature and history; art and history; Česko -- dějiny; Czechia -- history; kulturně-historické časopisy; journals of culture and history