Amatérské radio : časopis pro radiotechniku a amatérské vysílání (Svaz československých radioamatérů, 1952)
Měsíčník je titulem pro zájemce o novinky ze světa techniky, rádia, elektra a mikroelektroniky. Vydává samostatné konstrukční, mikropočítačové a praktické přílohy
V l. 1976-1997 vycházela řada B pro konstruktéry (ISSN 0139-7087)
Změny podnázvu: časopis Svazarmu pro radiotechniku a amatérské vysílání (od r. 1960); časopis pro elektroniku a amatérské vysílání (od r. 1979); časopis pro praktickou elektroniku (od r. 1991); časopis pro elektroniku (od r. 1994); časopis pro elektroniky a radioamatéry (od r. 1998)
Rozsah a rozměry pro registraci: 48+16+4 s., 210/297
Keywords: radiotechnika; radioamatérské stanice; radioamatéři; elektronika; radio engineering; amateur radio stations; radio amateurs; electronics; odborné časopisy; professional journals