Život Renoirův - Perruchot, Henri, 1917-1967 (Odeon, 1976)
Kniha o životě a díle francouzského malíře, grafika a sochaře, je jednou z nejzdařilejších prací autorova cyklu Umění a osud. Heuristicky fundované vyprávění přibližuje nenásilnou formou dobu i dramatické osudyslavnéhoimpresionisty a prostředkuje zasvěcený pohled na niterný svár umělce a člověka
42000 výt
Il. předsádka
Obálka a vazba: Jan Solpera
Pozn
Keywords: Francie; malíři; život a dílo; životopisy; biografie; Renoir, Auguste, -- 1841-1919