Zvládání emočních problémů školáků - Stuchlíková, Iva, 1962-; Prokešová, Ludmila, 1937- (Portál, 2005)
Cílem této publikace je poskytnout realistický obrázek o výskytu emočních problémů v předškolním a mladším školním věku. Emoce jsou součástí každodenního života dětí a proto hrají významnou úlohu i ve škole. Kniha nabízí základní poznatky potřebné pro pochopení problematiky emocí a informuje o tom, co s emočními problémy v životě školáka dělat. Čtenáři z řad rodičů a učitelů v ní najdou nejednu praktickou radu.
Keywords: děti školního věku; výchova dítěte; emoce; emoční inteligence; základní školy; učitel a žák; rodiče a děti; school children; child rearing; emotions; emotional intelligence; elementary schools; teachers-student relationships; parents and children; příručky; handbooks, manuals, etc.