Základy psychologie učení - Linhart, Josef, 1917-1992 (Státní pedagogické nakladatelství, 1982)
Učebnice rozebírá základní problémy psychologie učení s důrazem na spojení teorie a praxe. Seznamuje s otázkou, co je učení, s psychologickými teoriemi učení, s procesem a strukturou učení, pojednává o řízení učebníchčinností, opaměti a zapomínání, o senzomotorickém učení, anticipaci a vědomé regulaci pohybů, o řeči, pojmovém učení a myšlení, o tvořivosti a učení, o sociálním učení a osobnosti a zabývá se využitím psychologie učení vespolečenské praxi
5000 výt. + volné
Jmenný a věcný rejstřík
Odkazy na lit
Pozn
Přehl. lit
Keywords: Psychologie; učení; učebnice