Z dějin knižní vazby : od nejstarších dob do konce XIX. stol - Hamanová, Pavlína, 1894-1978 (Lidová umělecká výroba a řemeslo, 1959)
Monografie, zpracovaná na základě studia našich sbírek, zachycuje vývoj knihvazačského umění a jeho rozkvět v jednotlivých uměleckých údobích a v různých zemích. Doplněno četnými fotografiemi knižních vazeb z fondů našich knihoven a muzeí