Výslovnost spisovné češtiny : výslovnost slov přejatých : výslovnostní slovník - Romportl, Milan, 1921-1982 (Academia, 1978)
Publikace, navazující na Hálovu Výslovnost spisovné češtiny I, která se omezila na výslovnost slov českých, seznamuje se zásadami a pravidly výslovnosti obecných slov cizího původu. Obsáhlý abecední rejstřík jednotlivých přejatýchslov s vyznačenou transkripcí jejich spisovné výslovnosti je prvním specializovaným českým výslovnostním slovníkem
Keywords: čeština; cizí slova; výslovnost; Czech language; foreign words; pronunciation; výkladové slovníky; explanatory dictionaries