Výroba pryžové obuvi - Mikáč, Mojmír (Řada kožedělné literatury, 1959)
Technické a provozní údaje z úseku gumárenského průmyslu - výroby pryžové obuvi. Příručka shrnuje nejdůležitější údaje o strojovém vybavení gumárenských provozů, nářadí, surovinách i chemikáliích, a pojednává o návrhářské a modelářské práci, doplněné základními tabulkami. Připojen je přehled československých norem, pokud tyto mají vztah ke gumárenskému průmyslu, zvláště pak k výrobě pryžové obuvi