Východní Čechy v kresbách Adolfa Kašpara - Scheybal, Josef V., 1928-2001 (Východočeské nakladatelství, 1964)
Soubor kreseb z Náchodska a okolí, dosud většinou neznámých a nereprodukovaných, které tvořily podklad k malířovým ilustračním cyklům. V textové části jsou otištěny obsáhlé citáty z korespondence A. Jiráska a K.V. Raise s Kašparem, jenž ilustroval jejich díla. Zvlášť závažné dopisy jsou publikovány v plném znění, neboť jsou zajímavé i po stránce literárněhistorické
Chronologický přehl. životních dat
Pozn
Přehl. lit
Zdobený tit. list s kr. Adolfa Kašpara
Keywords: Kašpar, Adolf, 1877-1934; kresby; Malířství