Vlast - Aleš, Mikoláš, 1852-1913; Matějček, Antonín, 1889-1950 (Orbis, 1952)
Reprodukce vrcholného díla Alšova mládí, určeného za výzdobu Národ. divadla. Obrazový materiál je rozvržen do oddílů: 1. Jak vznikla vlast. 2. Aleš-Ženíšek, Soutěžní návrhy. 3. Alšovy kartony. 4. Detaily z kartonů. Barevné přílohy(4). - Dále obsahuje publikace stať Ant. Matějčka (Alšova účast na výzdobě Národního divadla) převzatou z knihy "Národní divadlo a jeho výtvarníci" (Praha 1934) a dále pojednání M. Míčka (Alšova Vlast) a Em. Svobody (Historie AlšovyVlasti)
7700 výt
Odkazy na lit
Vysvětl. k obr
Keywords: Aleš, Mikoláš, -- 1852-1913; Národní divadlo v Praze; kresby; život a dílo; monografie