Úvod do teorie vyučování českému jazyku - Jelínek, Jaroslav, 1908-1986 (Státní pedagogické nakladatelství, 1980)
Autor seznamuje s ontogenezí řeči dětí a mládeže, s pojetím vyučování českému jazyku v různých vývojových etapách i s důležitostí jazykové výchovy. Probírá hlavní principy vyučování mateřskému jazyku, cíl a obsah vyučováníavyučovací proces. Pojednává o organizačních formách a metodách jazykového vyučování, hodnocení, klasifikaci, školních knihách, učebních pomůckách a didaktické technice ve vyučování českému jazyku
Odkazy na lit
Přehl. lit
Keywords: vyučovací metody; Čeština