Tvrdá pryž - Peremský, Rudolf; Samec, Miloš (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1968)
Po objasnění různých pojmů z technologie tvrdé pryže a probrání její problematiky z obecného hlediska přiblizuje ze všech možných aspektů technologické pochody při její výrobě. Všímá si její vulkanizace i chování v různýchprostředích a za odlišných podmínek a obsáhlou část věnuje její výrobě podle jednotlivých skupin výrobků. Závěrem uvádí příklady typových receptur na výrobu různých druhů tvrdé pryže. Kniha je naším prvním uceleným zpracovánímtéto tematiky.
Keywords: pryž; vulkanizace; průmysl kaučuku; gumárenský průmysl; rubber; vulcanization; rubber industry; příručky; handbooks, manuals, etc