Toulouse-Lautrec - Sutton, Denys, 1917-1991 (Odeon, 1968)
Úvodní studii sledující Lautrecův slohový vývoj a prameny neobvyklých námětů jeho tvorby, doplnil autor úryvky ze vzpomínek současníků a kritických rozborů i výňatky z knih pojednávajících o pařížském nočním životě v 90.letech minulého století. 48 barevných reprodukcí obrazové části patří k nejvýznamnějším dílům tohoto originálního malíře pařížských šantánů a nevěstinců
10000 výt
Frontispice
Pozn. a vysvětl. k obr. příl
Keywords: 19. stol.; Francie; Toulouse-Lautrec, Henri de, -- 1864-1901; malíři; život a dílo; monografie