Technologie výroby valivých ložisek - Lur'je, Gerc Borisovič (Knižnice kovoprůmyslu, 1953)
V knize jsou popsány zvláštnosti výroby valivých ložisek, výroba polotovarů, soustružení a broušení kroužků, kuliček a válečků, výroba jehel, klecí, a montáž a zkoušení ložisek. (Edič. pozn.)