Světové vynálezy v datech : chronologický přehled významných událostí z dějin tvůrčí technické práce - Jílek, František, 1924 březen 15.-; Kuba, Josef, 1915-1999; Jílková, Jaroslava, 1939- (Mladá fronta, 1977)
Populární encyklopedie obsahuje na 2000 chronologicky uspořádaných hesel, v nichž jsou zachyceny nejdůležitější události a fakta z dějin techniky od nejstarších dob až do současnosti. Hesla jsou doplněna srovnávacími tabulkami vývoje techniky, kultury, hospodářských a politických dějin
Keywords: objevy a vynálezy; dějiny objevů a vynálezů; dějiny techniky; discoveries and inventions; history of discoveries and inventions; history of technology; encyklopedie; chronologické přehledy; encyclopedias; chronological surveys