Svět loutek : loutky ze sbírek Muzea loutkářských kultur v Chrudimi - Dvořák, Jan, 1925-2006; Malík, Jan, 1904-1980 (Kruh, 1978)
Obrazová publikace přibližuje tisíciletou tradici loutkářských kultur, jak je zachycují bohaté sbírky loutkářského muzea v Chrudimi. Fotografie loutek z různých dob i zemí doplňuje studie o kořenech, společenské funkci avývojovýchtrendech loutkářství
20000 výt
Barev. fot. na tit. listu a frontispice
Rus., něm. a angl. souhrn a vysvětl. k fot
S obr. v textu
Keywords: loutky; loutkářství