Studie o spisovném jazyce - Havránek, Bohuslav, 1893-1978 (ČSAV, 1963)
Autor sám k svým sedmdesátinám (nar. 1893) vybral ze svého životního díla studie, jež vznikly v časovém rozmezí více než tříceti let a obrazí jeho teoretickou práci i její praktickou aplikaci na úseku spisovného a literárního jazyka. Jsou seskupeny do tří oddílů, z nichž první obsahuje studie obírající se obecnou problematikou spisovného jazyka, zejména českého, druhý studie věnované konkrétním otázkám spisovné češtiny a třetí konečně srovnávací studie o spisovných jazycích slovanských a o jejich vztazích
Odkazy na lit
Pozn
Rus. souhrny
Věcný rejstřík
Keywords: jazyky; lingvistika; studie; Čeština