Sovětská architektonická avantgarda - Kroha, Jiří, 1893-1974; Hrůza, Jiří, 1925-2012 (Odeon, 1973)
Publikace, vybavená množstvím reprodukcí projektů, plánů, soutěžních návrhů a jejich realizací, připomíná úspěchy sovětské avantgardní architektury 20. a 30. let. Zabývá se ideovými a estetickými otázkami té doby a sleduje jejichřešení ve srovnání s vývojem světové architektury. Samostatnou část knihy tvoří soubor prohlášení, manifestů, ideových programů a dalších dokumentů různých tvůrčích skupin, dokreslující toto významné období sovětské architektury
3000 výt
Jmenný rejstřík
Obálka a vazba: Bohumil Trita
Odkazy na lit
Přehl. lit
Keywords: 20. léta; 30. léta; Sovětský svaz; architekti; Architektura; avantgarda; osobnosti; urbanismus; obrazové publikace