Současná finská architektura - Dlesek, Vladislav, 1927- (Odeon, 1975)
Obrazová publikace podává přehled o jedinečnosti a působivosti současné finské architektury, vyznačující se důsledným uplatňováním moderních urbanistických zásad a plánovaným rozvojem nových měst, při jejichž projektování je citlivě respektován ráz krajiny. Kromě portrétů vynikajících finských architektů přináší kniha také četné ukázky jejich projektů bytové výstavby a občanské vybavenosti
5000 výt
Fot. na protitit. listu a na předsádkách
S fot., barev. fot. a plánky v textu
Vazba: Jiří Rathouský
Keywords: 20. stol.; 50.-60. léta; Finsko; architekti; arichtektura finská; obrazové publikace