Slovník soudobého urbanismu - Hrůza, Jiří, 1925-2012 (Odeon, 1977)
V abecedně uspořádaných heslech, doplněných ilustracemi, objasňuje základní obecné pojmy z urbanismu a z dalších oborů, hraničících s urbanismem. Přináší také údaje o významných architektech a jejich teoretickém i praktickém přínosu, uvádí města charakteristická specifickými kvalitami urbanistických řešení apod. Heslová část je uvedena statí o vývoji města od starověku po dnešek