Slovníček literárních pojmů - Tenčík, František, 1912-1974 (Klub mladých čtenářů, 1976)
V abecedně uspořádaných heslech podává autor výstižnou charakteristiku literárních pojmů, jež na mnoha místech doplňuje vhodnými ukázkami z literatury. Kromě vysvětlení jednotlivých literárních žánrů, básnických ozdob apod. přinášíslovníček i výklad různých uměleckých směrů a širších estetických pojmů