Řízení lidských zdrojů : základy moderní personalistiky - Koubek, Josef, 1940- (Management Press, 2001)
Autor se zabývá pracovními podmínkami zaměstnanců, náborem a výběrem pracovníků i jejich propouštěním, plánováním kariéry a osobním rozvojem zaměstnanců. Toto přepracované a doplněné vydání zahrnuje nejnovější poznatky a praktické zkušenosti v oboru. Nově byly zařazeny takové oblasti řízení lidských zdrojů, jako je vytváření pracovních úkolů a pracovních míst, personální marketing a řízení pracovního výkonu, odměňování a vzdělávání pracovníků a účast pracovníků na řízení a vytváření dobrých pracovních vztahů v organizaci.
Keywords: personální management; personnel management; příručky; handbooks and manuals