Říše pomíjivosti : móda a její úděl v moderních společnostech - Lipovetsky, Gilles, 1944- (Prostor, 2002)
Obecný význam fenoménu módy a estetického ideálu v průběhu dějin, hledání globálního smyslu onoho pomíjivého a proměnlivého jevu v moderním západním světě
Přeloženo z francouzštiny
Keywords: móda -- sociální aspekty; dějiny módy; konzumní společnost; masmédia; reklama a propagace; kulturní změna; sociální změna; fashion -- social aspects; history of fashion; consumer society; mass media; advertising; cultural change; social change; monografie; monographs