Říše pomíjivosti : móda a její úděl v moderních společnostech - Lipovetsky, Gilles, 1944- (Střed (Prostor), 2002)
Obecný význam fenoménu módy a estetického ideálu v průběhu dějin, hledání globálního smyslu onoho pomíjivého a proměnlivého jevu v moderním západním světě